Tips voor de recreant van de profatleet

Adidas dropt vanaf 21 februari de UltraBoost X in de winkelrekken, een nieuwe loopschoen voor vrouwen. Het merk zet beginnende lopers meteen op weg dankzij tips van een profatleet.

De nieuwste UltraBoost X beschikt uiteraard over de Boost-technologie. Lees: kleine, witte capsules in de zool die meeveren bij het afzetten en zo extra demping en energie leveren. Die technologie bestaat ondertussen vijf jaar. Mede daarom vroeg Adidas aan een van haar atletes om enkele looptips. Het merk kwam uit bij spurtster Naomi Sedney uit Nederland.

1. Sluit je aan bij een loopgroepje 

Als je moeite hebt om te beginnen lopen, kan het helpen om je aan te sluiten bij een loopgroepje. Op die manier heb je leuke mensen om mee te lopen en vaak een trainer/coach die de opbouw verzorgt. Het is bovendien gezelliger en makkelijker om met een groep te lopen en door de sociale druk zal je minder vaak een training missen!

2. Goed plannen, routine opbouwen en een doel stellen

Het kiezen van een vast moment voor je training/duurloop is slim, zoals bijvoorbeeld elke dinsdag- en donderdagavond of in je lunchpauze samen met een collega (check hier meer tips om je loopjes goed te plannen). Daardoor wordt het voor je lichaam een gewoonte en hoef je jezelf op een gegeven moment niet eens meer te overhalen om te gaan. Jezelf een doel stellen kan ook goed werken als stok achter de deur. Schrijf je alvast in voor een wedstrijd over een paar maanden of stel jezelf een ander specifiek doel (een afstand of een tijd bijvoorbeeld). Lees hier het advies van een loopcoach om een realistisch doel te bepalen.

3. Kies een goede locatie

Ook een mooie plek om te lopen kan je motivatie verhogen. Kies een mooie plaats om even te rekken en strekken en geniet van het uitzicht. Zo wordt je loopje makkelijker en je training leuker!

4. Hey DJ!

Goede muziek kan trainen ook makkelijker maken. Het leidt af van de pijn aan het einde van je loopje, en door je muziek af te stellen op je looptempo is het makkelijker om je ritme vast te houden. De muzieklooplijstjes van Stijn Vlaeminck kunnen je daarbij helpen.

5. Kies de juiste schoenen

Tot slot, vergeet vooral niet om de juiste schoenen aan te schaffen! Goede loopschoenen maken het lopen comfortabeler, gemakkelijker en kunnen blessures voorkomen. Je kan advies inwinnen bij de loopspeciaalzaak. Zelf loop ik graag op adidas omdat de pasvorm erg goed is en de demping van een hoger niveau is dan bij andere merken, waardoor de kans op blessures erg klein is. En natuurlijk zijn de schoenen ook gewoon heel erg mooi.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?