Tips voor blootvoets lopen

Wie het schoentje past, trekke het aan. Maar wat als je liever zonder schoenen loopt? Wat zijn de do's-and-don'ts? En wat is daar zo leuk aan? Het is alleszins beter dan naast je schoenen te lopen ...

Ruth Langemeijer (46) is gek op blootvoets lopen. Acht jaar geleden is de Nederlandse ermee begonnen. Ze loopt marathons op blote voeten en geeft cursussen ‘barefoot running’. In het Nederlandse tijdschrift Linda geeft Langemeijer tips voor wie met blootvoets wandelen of lopen wil beginnen.

“Begin met kleine ommetjes en kijk af en toe goed naar de onderkant van je voeten”, vertelt Langemeijer. “Wil je hardlopen? Dan moet je dat écht (professioneel) trainen. Zonder les loop je al snel de boel kapot. Verder heb ik altijd een pincet of naald bij me, voor het geval dat ik in een stukje glas loop.”

Een andere tip is om niet de macho uit te hangen. Blootvoets lopen moet plezant blijven. “In de zomer loop ik na mijn werk áltijd op blote voeten, maar daalt de temperatuur onder de 5 graden of is er gestrooid, dan draag ik sandaaltjes”, aldus Langemeijer.

Niet alleen je voeten moeten tegen een stootje kunnen, ook je ego. “Als ik hardloop op blote voeten steken mensen hun duimen omhoog, maar wandelen in de stad is andere koek”, waarschuwt Langemeijer. “Of ik mijn schoenen kwijt ben, dat het vies is of dat ik geen koude voeten heb: ik hoor het soms niet eens meer. Ik heb eelt op mijn hart, in plaats van mijn voeten.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.