Tips van Lieven Maesschalck om blessurevrij te blijven

Topfysiotherapeut Lieven Maesschalck staat op de cover van ons nieuwste magazine. Logisch dus dat we hem tips vroegen om blessurevrij te blijven.

Lieven Maesschalck liep al meerdere keren de marathon van New York en deed dat elke keer op zijn tempo (4u02′ & 4u12′). Hij blesseerde zich ook nog nooit: “Zelfs geen simpele verrekking!” Qua trainingsparcours heeft de Oost-Vlaming onder meer een traject in de buurt van de Schelde (nabij zijn praktijk in Antwerpen). Dankzij deze fotoreeks krijg je een impressie van die loopomgeving.

De topfysiotherapeut geeft in ons septembernummer ook enkele tips aan om blessures te voorkomen. Flexibiliteitsoefeningen, bijvoorbeeld. Maesschalck: “Spring eens naar links en dan weer naar rechts, zodat je ook wat zijdelings beweegt. Recht tijdens het lopen zo veel mogelijk je rug om de druk op je heupen te verminderen. Loop eens een stukje achteruit of hef je hielen tot bijna tegen je achterwerk. Dat zijn heel eenvoudige zaken die je lichaam sterker maken.”

In ons septembernummer (nu in de winkels) vertelt Maesschalck over zijn loopgewoontes, de opmerkelijke aanleiding waardoor hij begon te lopen, opvallende comebacks die hij begeleidde, loopapps, … Je leest het interview hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?