Tips om thuis te sporten

Dezer dagen zitten we allemaal veel binnen door de coronamaatregelen. Gelukkig mogen we nog naar buiten om te wandelen, lopen en fietsen. Blijf je liever binnen, in je kot? Hier volgen enkele tips voor workouts in huis!

Youtube tutorials
Zin om je in je eigen huiskamer in het zweet te werken? Op Youtube vind je veel virtuele coaches die je oefeningen voortonen en je aanmoedigen terwijl je ze zelf vervolgens uitvoert. Gewoon eens ‘workout’ intikken in de zoekbalk en je krijgt oneindig veel resultaten! Je kiest zelf wat je wil trainen: cardio, buik, billen, full body… Je kunt ook je niveau aangeven en de gewenste duur van de workout. Tip voor mensen met kinderen: je kunt hen gerust ook laten meedoen met je workout. Wedden dat ze dit leuk vinden?

Thuis sporten met een app
Er bestaan ook veel apps om thuis mee te sporten. Let op: ze zijn niet altijd gratis en je moet er vaak (vervelende) reclameboodschappen bij nemen. Het voordeel is wel dat ze meer afgestemd zijn op je persoonlijke doelen en conditie. Je krijgt hierdoor oefeningen die meer op je maat zijn. Leuke home workout apps zijn Fitbit Coach, SworkIt, Freeletics, JeFit, Fitness Blender, Seven, Workout Trainer, Zombies, Run (een hele leuke!), Keelo… Zoveel mogelijkheden om thuis te sporten!

Een ontspannende yogasessie
Je woonkamer is ook ideaal voor een verkwikkende sessie yoga. Het is rustgevend en supergoed voor lopers als aanvullende sport. De Yoga Met Evy app kun je gratis downloaden en hiermee kun je zelf vlotjes aan de slag. Namaste, baby!

Core stability
Ook core stability kan je perfect thuis doen. Dit is trouwens superbelangrijk voor lopers (al durven velen het soms te verwaarlozen) want je krijgt er een extra sterk lichaam van, wat goed is voor je loopprestaties. Het verkleint ook je kans op blessures. In dit artikel sommen we de voordelen op van core stability en geven we tips voor goeie core oefeningen. Tip voor wie écht niet van core oefeningen houdt: zet een leuk muziekje op of kijk ondertussen naar ja favoriete tv-programma. De tijd vliegt zo voorbij!

Just Keep Moving!
Veel sportplezier ‘in uw kot’! Ideaal is natuurlijk om dit te combineren met wat fysieke activiteiten in de buitenlucht. Maar elke vorm van beweging is super… So just keep moving! Check trouwens zeker eens ons gelijknamige platform waar je kunt deelnemen aan virtuele sportevents. Zeker de moeite!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?