Tips om te genieten van regenloopjes

Regen is voor sommigen weleens hét ideale excuus om niet te gaan lopen. Nochtans worden regenloopjes een pak aangenamer met deze tips!

1. Trek de juiste loopkledij aan

Tenzij het écht koud is, doe je er niet slecht aan om te kiezen voor korte, waterbestendige kledij. Want doorweekte kleren zijn zwaar en dat maakt het niet zo aangenaam. En hoe langer je (doorweekte) kledij draagt, hoe meer het op den duur begint te wegen. Als het toch de stenen uit de grond vriest, kies je het best voor laagjes, waarbij de bovenste laag zo waterdicht mogelijk is.

2. Focus op de voordelen van lopen in de regen

Er zijn heus wel wat voordelen verbonden aan regenloopjes. Zo is het bij regenweer uiteraard niet druk op de populaire looproute bij jou in de buurt. Ideaal om je hoofd leeg te maken en even al je zorgen te vergeten! Wanneer het regent, zouden er ook minder schadelijke stoffen, zoals uitlaatgassen, in de lucht hangen. En vergeet die heerlijke, warme douche – en dat zaaaaaalige gevoel – achteraf niet! 

3. Pas je loopstijl aan

Matig je tempo. Als je met de auto onderweg bent en het regent pijpestelen, ga je ook geen gas bijgeven. Met lopen is het net zo. En dan heb je nog een klassieke fout: niet drinken bij regenweer. Het is niet omdat er water in overvloed uit de lucht valt, dat je niet moet drinken (afhankelijk van hoe lang je op pad gaat). Tot slot: zoek het gevaar niet op: bij stormweer is het uiteraard niet verstandig om het park op te zoeken. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?