Tips om te blijven lopen

Iedere loper heeft wel eens last van een loopdip. Maar er zijn genoeg redenen om door te zetten en te blijven lopen!
Schrijf je in voor een wedstrijd of groot loopevenement, in binnen- of buitenland. Toewerken naar een concreet doel is een regelrechte boost voor je motivatie!
Vergeet eventjes de tijd. Laat je loophorloge thuis en focus je niet op snelheid maar gewoon op het lopen, het genieten, het gevoel. Dat kan bevrijdend en stimulerend werken! Als je traint met een schema, leg het dan voor één keertje aan de kant. Dat kan echt geen kwaad.

Denk niet te veel na. Als er een zware looptraining aan komt waar je eigenlijk niet zo veel zin in hebt, zet dan je verstand op nul, kleed je om en ga ervandoor. Voor je het weet ben je weer flink aan het lopen? én aan het genieten!

Zoek eens een nieuwe looproute. Als je altijd hetzelfde toertje loopt in je buurt, is het normaal dat dit je op den duur gaat vervelen. Met een loop-app kan je makkelijk nieuwe routes opzoeken, of ga te rade bij andere lopers uit je buurt.

Wees creatief. Heb je écht geen zin om te lopen, bedenk dan andere manieren om aan je kilometers te geraken. Ga bijvoorbeeld een lange wandeling maken of speel een partijtje voetbal met vrienden. Zo loop je ook heel wat af en blijf je in beweging!

Beloon jezelf, bijvoorbeeld met een nieuw loophorloge, een paar schoenen of een spa-namiddagje na x aantal kilometer. Want jezelf in de bloemetjes zetten, dat mag ook wel eens!

De zomer komt eraan. Denk aan die leuke bikini die je wil dragen, de strandvakantie die op het programma staat? Je wil er dan toch lekker strak uitzien? Lopen is de ideale voorbereiding voor een mooie summer body!

Doe het voor het gevoel erna. Want ergens diep vanbinnen weet elke loper dat wel: als je gaan lopen bent, voel je je altijd beter!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?