Tips om je borstnummer vast te maken

Loop je binnenkort mee in een loopwedstrijd? Lees dan zeker deze tips om je borstnummer vast te maken, zodat je niet staat te knoeien met veiligheidsspelden en zo misschien je loopshirt beschadigt!
Er bestaan gelukkig een aantal alternatieven voor die (vervelende) sluitspelden:

BibFix: een soort drukknoop die bestaat uit 2 delen. Met een (bijgeleverde) perforator maak je eerst 4 gaatjes in je borstnummer. Je legt het vervolgens op je shirt en klikt het vast met de BibFix (minstens 4 knoopjes per shirt). Easy peasy! Leuk detail: je kan de BibFix ook ‘personaliseren’ met je eigen opdruk of beeld.
BibBits: magneetjes waarmee je je nummer bevestigt aan je shirt. Superlicht dus heel comfortabel om mee te lopen. Ik gebruik deze zelf al jaren en ik ben een zeer tevreden gebruiker! Een gelijkaardige oplossing zijn RaceDots.

BibDots: deze ronde, dubbelzijdige startnummerstickers zijn vochtbestendig en laten geen lijmresten achter. Je kan ze wel maar 1 keer gebruiken, dus echt ‘duurzaam’ is dit niet.

Startnummerband: deze klik je vast rond je middel of je borst. Minder geschikt voor wie een hartslagmeter met borstband draagt. Het risico bestaat ook dat de band naar boven ‘kruipt’ tijdens het lopen, wat niet zo prettig is (been there, done that).

Speciaal loopshirt: bij Decathlon vind je een handig shirt (voor mannen, vrouwen en kinderen) met een apart vakje om je borstnummer in te schuiven. Zeer betaalbaar ook.

Vanaf nu geen gevloek meer op veiligheidsspelden… Geniet van je loopwedstrijd!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?