Tips om fitter te worden op het werk

28 april is jaarlijks Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk. Energy Lab maakte er een infografiek over en geeft ook tips om gezonder en fitter te worden op de werkvloer.

Wie bovenstaande infografiek bekijkt, ziet dat niet-fitte mensen sneller afwezig zijn en zo de werkgevers handenvol geld kosten. Niet leuk, voor beide partijen. Gelukkig is er ook wat aan te doen, leren we uit diezelfde infografiek. Wij voegen er enkele tips bij.

1. Wandel rond

Slechts weinig bedrijven staan het toe om tijdens de middag pakweg een uur te gaan lopen, maar je kan wel degelijk bewegen op de werkvloer. Bel niet naar de collega die op de verdieping onder je zit, maar wandel ernaartoe. Kies niet voor een grote fles water bij het begin van de werkdag, zodat je telkens bekertjes water moet gaan vullen.

2. Ook werken kan rechtstaand

Wandelmeetings worden steeds populairder. In plaats van tussen vier muren te overleggen, ga je even genieten van de buitenlucht om goede ideeën op te doen. En als je toch echt niet weg kan, vergader dan al rechtstaand.

3. Timemanagement

Plan je werkdag in blokken, zodat je pakweg om het uur iets kan afronden en even kan bewegen.

4. Ken je klassiekers

Neem de trap, niet de lift. Leg zo veel mogelijk afstand van en naar je werk te voet of met de fiets af, kies als snack een stuk fruit of groenten (kerstomaatjes) in plaats van dat stuk chocolade, …

Al deze elementen komen terug in Energy@Work, het virus dat sinds kort ook onze redactie te pakken heeft en waar je in het volgende running.be magazine een reportage over leest. Vanaf volgende week donderdag, 5 mei, ligt het nieuwe nummer in de winkel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?