Tips om een drukke agenda te combineren met lopen

We hebben het tegenwoordig allemaal zodanig druk dat het soms moeilijk is om onze teerbeminde loopjes in die druk-druk-drukke agenda ingepland te krijgen. Ook onverwachte omstandigheden kunnen flink wat roet in het eten strooien: een plotse onweersbui, een ziek kind, een loopmaatje dat je last-minute in de steek laat…
Hieronder vind je een pak handige tips om je overvolle agenda moeiteloos te combineren met lopen!

Zet het in je agenda

Door je sportsessie in je agenda te noteren ben je minder geneigd om ze te skippen. Informeer ook je partner over je sportieve plannen (bv. via een gedeelde online agenda) zodat hij/zij zich vrij kan houden om voor de kinderen te zorgen (als je die hebt).

Wees realistisch
Je hoeft niet altijd een lange duurloop te doen. Een korte, intensieve run (bv. intervaltraining) is ook goed voor je conditie! Benut elk vrij moment. Ga bijvoorbeeld lopen tijdens je middagpauze, ’s morgens vroeg of tijdens de sportles van je kind. Als je niet te ver van het werk woont en er is een douche op kantoor, kan je zelfs proberen om al lopend te pendelen naar je bureau!

Multitasking
Gebruik je loopsessie om eindelijk dat nieuwe album te beluisteren van je favoriete band, een interessante podcast? Het kan ook de ideale gelegenheid zijn om bij te praten met een vriend(in) of om na te denken over iets voor het werk.

Reken op vrienden en familie
Als je kinderen hebt die oud genoeg zijn, kan je ze laten meelopen, fietsen, steppen? Baby’s neem je mee in de buggy en uiteraard kan je ook rekenen op je partner, grootouders, buren, vrienden?
Laat je niet afschrikken door het weer
We wonen nu eenmaal in België, het weer kan hier nogal grillig zijn… A little rain never hurt any runner en met de juiste kledij kan een loopje in de regen best charmant zijn. Wie weet verschijnt het zonnetje wel terwijl jij aan het lopen bent! Als het echt gevaarlijk is buiten (storm, bliksem…) blijf je natuurlijk beter binnen, dat spreekt voor zich.

Nog meer handige tips nodig om je loopjes vlot ingepland te krijgen? Je kan het volledige artikel digitaal lezen. Vanaf nu heb je geen excuus meer om niét te lopen!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?