Tine Embrechts loopt 10 Miles voor Think-Pink

Tine Embrechts liep vorig jaar haar eerste marathon. Ondertussen is de actrice/zangeres zich al weer volop aan het klaarstomen voor de DVV Antwerp 10 Miles, die ze loopt voor de nationale borstkankercampagne Think-Pink.

In de aanloop naar de DVV Antwerp 10 Miles van 27 april biedt Gazet van Antwerpen wekelijks tips, reportages en trainingsschema’s aan. Deze week doet Tine Embrechts haar verhaal. De Antwerpse is een trouwe deelneemster aan de 10 Miles.

Van een sportief kind groeide Embrechts uit tot een sedentaire twintiger. Na de geboorte van haar twee kinderen besefte ze dat het tijd was om haar conditie terug te onderhouden en dus begon ze te lopen. In oktober liep ze na een half jaar intensief voorbereiden de marathon van Eindhoven uit in 3u48′. “In de slechts mogelijke omstandigheden: koud en kletsnat. Maar ik vond het een fantastische ervaring”, zegt ze in Gazet van Antwerpen.

Haar mooiste loopervaring is voor Embrechts dan ook de laatste kilometers van de marathon. “Ik zweefde gewoon en ben huilend over de streep gelopen. Van emotie, van ontroering, van euforie, van blijdschap. Dat is bijna een spirituele ervaring. Alleen om dat nog eens te ervaren, zou ik een tweede marathon willen lopen. Maar ook de aankomst van mijn eerste 10 Miles was pure euforie.”

LOPEN MET RONNY MOSUSE EN NATHALIE MESKENS

Een van de redenen waarom Embrechts jogt, is dat ze van het goede leven houdt, een kwestie van balans. “Ik drink graag pinten en eet graag bourgondisch. Als ik gelopen heb, gun ik me aan tafel toch nog een extraatje. Alleen in de laatste weken voor die marathon ben ik wat strenger geweest. Al die inspanningen moesten toch renderen.”

Embrechts loopt meestal in haar eentje. “In mijn vriendenkring vind ik helaas weinig gezellen. Gelukkig kreeg ik tijdens de lange duurlopen vorig jaar regelmatig het gezelschap van Ronny Mosuse. Heel gezellig. En vorig jaar heb ik samen met Nathalie Meskens de Spartacus Run gedaan. We hebben ons echt kapot gelachen.”

“Je tempo moet ook een beetje overeenkomen. Als ik eens een vriendin meekrijg, laat ik die na vijfhonderd meter achter. (lachend) Bij deze: als er iemand met mij wil gaan trainen. Maar goed, op mijn eentje geniet ik ook wel. Swingend muziekje op – disco, jazz, Prince – en heerlijk draven.

10 MILES VOOR THINK-PINK

Na haar marathon in oktober, liep Embrechts vier maanden lang niet meer. Sinds midden februari draaft ze weer met veel overtuiging doorheen de Antwerpse parken, als voor bereiding op de 10 Miles. Die zal ze lopen ten voordele van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.