Tinder voor lopers

De dating app Tinder heeft sinds kort met SportsBuddy een sportieve tegenhanger. Wie al swipend een nieuwe looppartner wil opscharrelen moet de nieuwe app zeker eens uitproberen.

SportsBuddy richt zich niet alleen op lopers. Alle sporten komen potentieel in aanmerking. Het basisprincipe van Tinder – de ‘vleeskeuring’ aan de hand van foto’s – blijft behouden, maar het bedrijfje uit Miami dat de app ontwikkeld heeft, heeft er gelukkig wel enkele relevante(re) zoekcriteria aan toegevoegd.

Zo is het mogelijk – als je een (trainings)partner op het oog hebt – om te na te gaan of je op hetzelfde prestatieniveau zit. Dat gebeurt aan de hand van ratings die anderen jou geven. Vinden zij dat je ‘skill level’ hoog is, dan zal je vijf van de vijf sterren krijgen. Ben je met een bepaalde sport nog echt een beginner, dan moet je het doen met een enkele ster.

Uiteraard ben je hier afhankelijk van de eerlijkheid van je mede-sporter en of je al een sportmaatje gevonden hebt. Naast het matchen en raten is het ook mogelijk om (formele en informele) events in de buurt te bekijken.

Het succes van SportsBuddy staat of valt uiteraard met het aantal gebruikers van de app. Vermits het een Amerikaanse app en een nieuwe app is, is het toch nog even afwachten of het ook snel in België zal aanslaan. Maar iemand moet de eerste zijn natuurlijk… Swipen maar!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?