‘Tijdens deze les werken mijn beenspieren en kuiten heel de tijd’

Bij running.be magazine zoeken we regelmatig uit of andere sporten ook nuttig zijn voor lopers. Deze keer: barre, een work-out die verdacht veel weg heeft van ballet.

In het groepslessenzaaltje van fitnesscentrum Move To Happiness in Nijlen springt meteen iets in het oog. Of liever: er springt iets niét in het oog, want de verwachte ‘barre’ zie ik er vreemd genoeg niet. En toch ben ik hier vandaag om een les Barre te testen. Lesgeefster Isha Peeters, een gevestigde waarde in de Barre-wereld, legt uit wat ik dan wel mag verwachten: “Barre is een intensieve work-out van een halfuurtje, geïnspireerd op ballet. Oorspronkelijk is het een concept van fitnessgigant Les Mills uit Nieuw-Zeeland. Met Barre verbeter je je coördinatie en verstevig je je spieren. Tegelijkertijd is het een leuke figuurtraining op muziek. Vergelijk het niet met een klassieke balletles, maar er komen wel verschillende balletelementen in terug.”

Behalve de barre zelf dan. Isha lacht en begrijpt de verwarring. “Er bestaan Barre-concepten waar de work-out wel aan de ‘barre’ plaatsvindt. Bij Move To Happiness doen we dat niet, omdat het een groot voordeel heeft: als je je niet vasthoudt, train je je evenwicht veel meer. Omdat je voortdurend naar die balans zoekt, zet je de spieren in je benen, kuiten en voeten de hele les lang aan het werk.”

De volledige reportage lees je in ons meinummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.