Tiende Braziliaanse marathonzege op rij in Disney World

Afgelopen weekend liepen meer dan 50.000 sportievelingen door Walt Disney World in Florida. Fredison Costa zorgde voor de tiende Braziliaanse zege op rij in de marathon.

De marathon op het Walt Disney World Marathon Weekend draait traditioneel uit op een tweestrijd tussen de Brazilianen Adriano Bastos en Fredison Costa. Costa won de 42,195 km doorheen de themaparken van Disney, de Disney Speedway en het ESPN Wide World Sports Complex al tweemaal, Bastos was al acht maal de snelste. Deze laatste is ook een echte Disney-freak. Hij draagt jaarlijks een Disney-outfit tijdens de wedstrijd, gaande van een Goofy-hoed tot een complete Minnie Mouse-outfit, en liet na elke zege een Mickey Mouse-tattoo zetten.

Bastos blesseerde zich in oktober en kon daarom niet voluit trainen voor zijn lievelingswedstrijd. Costa won dan ook zijn derde Walt Disney World Marathon in 2u21:39, met 1:16 voorsprong op Bastos. Bij de vrouwen ging de zege naar Angela Brito uit Ecuador in 2u47:44.

De marathon lokte in totaal 26.000 deelnemers. Voor het eerst werd de Dopey Challenge in het leven geroepen. 7.000 sportievelingen namen zowel deel aan de 5 km, 10 km, halve marathon én marathon. Daarnaast waren er ook nog een aantal Kids’ Races, wat het totaal op 50.000 deelnemers bracht voor dit vijfdaagse evenement.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?