Thomas Dold wint trappenloopcircuit

Thomas Dold heeft het Vertical World Circuit op zijn naam geschreven. De Duitser werd 2de in de afsluitende trappenloop in Rio. De Belg Omar Bekkali eindigde zowel in Brazilië als de eindstand 3de.

Dold bevestigde dus zijn status als beste trappenloper ter wereld, hoewel hij de zege in Brazilië aan Fabio Ruga moest laten. De Italiaan overbrugde de 145 hoogtemeters, verdeeld over 30 etages en 672 trappen, in 3:04 en was daarmee de snelste van 300 deelnemers. Twee seconden later kwam Dold boven, onze landgenoot Omar Bekkali werd derde in 3:16 en pakt ook brons in het eindklassement.

Het is al de vierde keer dat Dold het Vertical World Circuit op zijn naam schrijft. Het criterium bestaat uit de acht grootste trappenlopen ter wereld , namelijk New York, Londen, Bazel, Berlijn, Taipei, Hanoi, Singapore en Sao Paulo. De bekendste van de acht, de volgende editie van de Empire State Building Run Up, staat al op 6 februari aanstaande op de kalender.

Bij de vrouwen ging de zege in Sao Paulo naar Suzy Walsham in 3:45. De Australische is ook de eindwinnares van het Vertical World Circuit.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?