The Unknown Runner

The Unknown Runner is een gloednieuwe app die lopers niet alleen inspireert, maar ook betrekt bij het maken van een documentaire over Keniaanse lopers.

De film en de app worden geproduceerd door het Amsterdamse productiebedrijf A Cow Says Moo. Via de app kunnen loopfans stap voor stap volgen hoe de film gemaakt wordt, deel worden van de community van hardlopers die de productie van de documentaire steunt, en een van de eersten zijn die The Unknown Runner te zien krijgen als de film klaar is!

Regisseur Boudewijn de Kemp: “Vanaf het allereerste begin, toen we begonnen na te denken over deze film, wilden we dat hij voor en door lopers zou zijn. Ik ben zelf ook een enthousiast loper, en ik hoop dat zo veel mogelijk mensen bij het project betrokken raken. Daarom maken we het project ook nu al heel toegankelijk, via de app, terwijl we nog in productie zijn. We willen zo de loopcommunity erbij betrekken: dit is onze film, maar het is ook jouw film!”

De held van The Unknown Runner is Geoffrey Kipsang, een jonge Keniaanse atleet die op weg is naar zijn debuut op het wereldtoneel als marathonrenner. Terwijl het project vordert, volgt het team Kipsang bij al zijn races en voorbereidingen, tot aan zijn debuut. Maar met de app kunnen fervente hardlopers ook meer te weten komen over de geschiedenis van het lopen zelf en de marathon in het bijzonder.

Lopers waar dan ook ter wereld kunnen bijdragen aan dit Engelstalige documentaireproject en de voortgang volgen via de app, de website theunknownrunner.com en op Twitter en Facebook

Producent Miriam de Kemp: “We hebben het hele project zo ontworpen dat het direct heel interactief is, op meerdere platforms. Dit is een fantastisch verhaal om te vertellen, en lopen is iets dan mensen wereldwijd verbindt. The Unknown Runner maakt het mogelijk om te doneren of een speciaal Nike trainings-T-shirt te kopen en zo het project te steunen. We delen allemaal een passie voor lopen, en het is die passie die deze film mogelijk maakt.”

The Unknown Runner is een gratis iPad app en is nu beschikbaar in de Apple App Store. Een versie voor Android komt binnenkort uit.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?