The Unknown Runner zoekt mecenassen

The Unknown Runner is een Nederlandse documentaire over hoe een relatief onbekende Keniaanse atleet zijn weg naar de top zoekt. Via crowdfunding kan iedereen zijn steentje bijdragen om het project te doen slagen.

Een groep Nederlandse documentairemakers ging vorig jaar naar Kenia om Geoffrey Kipsang te volgen tijdens de eerste stappen in zijn carrière. Hij staat symbool voor de vaak anonieme atleten die de grote stadsmarathons domineren. Kipsang is zo’n atleet die een grote toekomst heeft op de marathon.

De filmmakers zochten hem op in Kenia en zagen hoe hij trainde en leefde. Vorig jaar volgden ze hem ook in Europa, toen hij als tempomaker in Rotterdam liep en een succesvol marathondebuut in Berlijn maakte.

De makers zijn momenteel druk doende de documentaire af te maken voor de première op 25 september. Via crowdfunding gaan de makers nu op zoek naar mogelijkheden om de postproductie te financieren.

Via de bekende crowdfundingsite Kickstarter kan iedereen een bijdrage leveren. Afhankelijk van het bedrag krijg je daar vervolgens ook iets voor terug. Voor 75 euro krijg je onder andere een exemplaar van de DVD en het originele t-shirt van het project.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?