The Strava Mile: loop je snelste mijl ooit

In de maand juni daagt Strava alle lopers wereldwijd uit om hun snelste mijl ooit te lopen. Ideaal moment om jouw PR te verbeteren.
In 1954 lukte het Roger Bannister om als eerste ooit één mijl (1,6 km) binnen de vier minuten te lopen. Sindsdien hebben meer mensen de Mount Everest beklommen dan onder die magische vier miuten te duiken. Strava wil met het initiatief de loper bewust maken van Bannisters opmerkelijke prestatie, maar de loper ook aanmoedigen om zijn of haar PR te breken. Als je in de maand juni de #MyMile gebruikt en je beste tijd uploadt, maak je kans op loopschoenen voor jezelf en tien van je Strava-volgers.
Voor de uitdaging start, heeft de sociale netwerksite Strava alvast de snelste tijden op de één mijl van 560 lopers in 25 landen vrijgegeven. Zweden staat aan de leiding met 7’45″/mijl, gevolgd door Frankrijk, Zwitserland en Noorwegen. Die vier naties waren gemiddeld 8% sneller dan de overige landen. België valt net buiten de top-10 met een eflde plaats en een gemiddelde snelheid van 7’50″/mijl. Dat maakt ons net iets sneller dan onze noorderburen die er gemiddeld twee seconden meer over doen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?