EEKLO, BELGIE - DECEMBER 06 : Kato Callebaut van The Starlings. On 06, December, 2022 in Eeklo, Belgie, 6/12/2022 © Gregory Van Gansen/Imagetting

The Starlings-zangeres Kato: “Als we ’s avonds optreden, geniet ik ervan om ’s ochtends te gaan lopen”

Een dikke maand voor de preselecties voor het songfestival hebben we met Kato afgesproken in provinciaal domein Het Leen in Eeklo. Ondanks de drukke periode probeert ze vast te houden aan haar dagelijkse loopjes. Tussen het repeteren, optreden, schrijven van nieuwe muziek en - uiteraard - het lopen, zaten we met Kato neer voor een inspirerend en openhartig interview. 

Zorgt een goede loopconditie ook voor een betere performance op het podium?

“Goed kunnen lopen is toch nog iets anders dan staan springen op een podium. Ik ben iemand die nogal graag van de ene kant van het podium naar de andere kant huppelt en soms ook in het publiek te vinden is. Heel veel artiesten raken dan buiten adem. Een goede conditie helpt daarbij. Zelfs als je gewoon rondstapt en weinig danst: je beweegt toch. Als je dan je spieren niet genoeg weet op te spannen, ga je vanzelf hoger of lager zingen dan je gewoon bent.”

Is een dag niet gelopen een dag niet geleefd?

“Zo extreem zou ik het niet durven te stellen, maar ik zou het niet meer kunnen missen. Ik loop heel graag ‘s ochtends. Ook als we ‘s avonds een optreden hebben, geniet ik ervan om ‘s morgens al een toertje te gaan joggen. Het maakt me wakker en zorgt voor een goed begin van de dag. Het maakt me mentaal ook sterker. Ik ben iemand die heel veel nadenkt. Ik ben een binnenfretter. Ik denk veel na voor ik erover babbel met iemand. Lopen zorgt ervoor dat ik structuur aan mijn gedachten kan geven. Of ik luister naar muziek of een podcast onderweg. Dat brengt rust en doet het gepieker wat meer naar de achtergrond verdwijnen.”

Het volledige interview met Kato lees je nu in het januarinummer. RunningBE magazine is verkrijgbaar in de winkel, Standaard Boekhandel en dagbladhandel. Bestel het via onze webshop of lees het interview digitaal via Blendle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?