The North Face brengt met Flight VECTIV carbon naar het traillopen

Het nieuwe VECTIV-systeem omvat 8 nieuwe trailloop- en wandelmodellen die zijn ontworpen om de landingsimpact te verminderen en lichaamsenergie te optimaliseren.
Met het VECTIV footwear-systeem focust outdoormerk The North Face op trailrunnen en wandelen. De VECTIV is het resultaat van twee jaar aan onderzoek, ontwikkeling en veelvuldige testing door atleten. De innoverende zoolstructuur zou voldoen aan alle eisen van het lopen en wandelen in een natuurlijke, bergachtige omgeving. 
Eerste trailschoen met carbonplaat 
De Flight VECTIV, de trailschoen uit de collectie, zou volgens studies van onafhankelijke onderzoekers de neerwaartse impact op het scheenbeen met 10% verminderen. Hierdoor kan je comfortabeler je kilometers maken zonder de gekende, opbouwende impact. 
De zoolstructuur van VECTIV is geplaatst onder een zeer lichte, comfortabele en beschermende bovenlaag van gaas. Die bestaat uit twee onderdelen van VECTIV: een 3D-plaat tegen de zool aan + een rocker-middenzool en een buitenzool van SurfaceCTRL. Deze combinatie zorgt voor een mooie stabiliteit, grip en schokdemping, zonder dat er ingeleverd wordt op de loopefficiëntie. 
Waarmee de VECTIV zich van andere trailschoenen onderscheidt, is het gebruik van koolstofvezel. Dit materiaal werd tot op heden voornamelijk toegepast voor lopen op een vlakke ondergrond. Nu introduceert The North Face de technologie achter de samengestelde plaat ook op de markt voor trailrunnen en wandelen.
17 wereldrecords
Sinds de oprichting van VECTIV hebben 14 atleten van het The North Face-team samen 17 wereldrecords gelopen, waaronder: de 18 uur, 41 minuten en 52 seconden van Kaytlyn Gerbin op de Wonderland Trail, de 21 dagen, 13 uur en 35 minuten van Coree Wolteringop de Ice Age Trail en de solo-poging van Pau Capell op de Ultra-Trail du Mont-Blanc van 21:17:18. 
Prijs: The North Face introduceert 8 hoofdstijlen van schoenen voor lopen en wandelen, beginnend met de meest premium schoen, de Flight VECTIV. Prijzen variëren van 130 tot 200 euro. 
Verkrijgbaarheid: De Flight VECTIV is sinds 26/01/2021 verkrijgbaar in geselecteerde loopspeciaalzaken en via www.thenorthface.com (pre-order).

Null

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?