The Fintro Classic introduceert ‘wie pakt de flosj?’

Maandag staat één van de oudste én gezelligste massalopen van het land op het programma. The Fintro Classic in Tessenderlo is al aan zijn 33ste editie toe. Nieuw dit jaar is dat de deelnemers tijdens het lopen mogen proberen om de flosj te pakken.

The Fintro Classic is de zevende manche van de Fintro Running Tour, die 13 grote Belgische stadslopen groepeert. Topfavoriet op de 10 km in Tessenderlo is Kjell De Hondt. De Bierbeekenaar schreef vorig jaar onder meer Dwars door Mechelen op zijn naam. Thomas Helsen is ook een grote podiumkandidaat. Hij kroonde zich in mei nog tot winnaar van de Abdijentocht tussen Averbode en Tongerlo. Bij de vrouwen start Els Talloen als topfavoriete.

Maandagavond worden meer dan 3000 lopers verwacht. Naast de 10 km pakt The Fintro Classic traditiegetrouw ook uit met een jogging over 4 km, en speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar is er de Chiquita Kids Run over 1 km. Leuk extraatje is dat alle kinderen na afloop getrakteerd worden op een heerlijk Chilly roomijsje.

Te oud voor de Chiquita Kids Run, maar wil je het kind in jou toch nog eens laten bovenkomen? Speciaal voor lopers die over de eeuwige jeugd beschikken, heeft The Fintro Classic iets nieuws in petto. Het parcours in Tessenderlo loopt elk jaar langs de kermiskramen en wie kermis zegt, denkt meteen aan de ‘flosj’. Onder het motto ‘Pak de Flosj’ kunnen voor het eerst ook de lopers op het parcours hun kans wagen. Wie de flosj pakt, wint één van de 20 waardebonnen van 25 euro geschonken door winkeldorp Tessenderlo. Let op! Je moet de flosj meenemen tot aan de finish en daar kan je ze inruilen voor een waardebon.

Wie nog wil deelnemen, kan zich tot en met zondagavond 8 juli online inschrijven. Tot en met zaterdag 7 juli kunnen lopers zich ook inschrijven bij Ren Tessenderlo (Geelsebaan 155, 3980 Tessenderlo). Maandag ter plaatse inschrijven kan ook nog vanaf 17u in de sporthal van het Gemeentelijk Sportpark in Tessenderlo.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?