The ENGIE Classic Tessenderlo verhuist eenmalig van maandag naar zondag

Op zondag 4 juli zal de 35ste editie van The ENGIE Classic Tessenderlo plaatsvinden. Het wordt een van de allereerste evenementen waarbij lopers opnieuw samen met andere deelnemers in een startvak zullen mogen plaatsnemen, reikhalzend uitkijkend naar het startschot. Voor het eerst sinds lang zal er ook een eindklassement opgemaakt worden. Uiteraard wordt alles georganiseerd in overeenstemming met de geldende coronamaatregelen.

The ENGIE Classic Tessenderlo is een vast onderdeel van Looi Feest, maar vorig jaar was er wegens de uitbraak van de coronapandemie geen kermis en geen loopwedstrijd. Ook anno 2021 zal Looi Feest op een aangepaste manier doorgaan, maar The ENGIE Classic keert wel terug op de kalender. Niet zoals gebruikelijk op maandagavond, maar uitzonderlijk en eenmalig op zondagvoormiddag. Meer bepaald zondag 4 juli. Op die manier wordt The ENGIE Classic Tessenderlo de ideale loopafspraak om op sportieve wijze de grote vakantie in te zetten!

Start en finish zijn, zoals de voorgaande jaren, aan het Gemeentelijk Sportpark in Tessenderlo. De deelnemers kunnen kiezen voor een run van 5,5 km of 10 km. Het nieuwe parcours combineert asfalt met een lus door een mooi stukje natuur. De deelnemers kiezen bij inschrijving een startuur. Vanaf 9u zijn er om de 20 minuten startwaves van telkens maximaal 200 lopers. Het laatste startschot zal om 12u gegeven worden. Alle deelnemers moeten op anderhalve meter van elkaar starten. In het ruime startvak zal dit aangegeven worden via op de grond geschilderde stippen. Aan de finish ontvangt iedereen een medaille en goed gevulde goodiebag, met daarin voor de 18-plussers een van de drie Looise lokale bieren (Dief!, Neuzebier of Vicus), aangeboden door Winkeldorp Tessenderlo.

The ENGIE Classic Tessenderlo maakt deel uit van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stratenlopen in België. Eerder dit jaar vonden al de ENGIE Knokke Run en ENGIE Dwars door Brugge plaats en op 23 en 24 mei is er ENGIE Kortrijk Loopt. In Knokke, Brugge en Kortrijk volg(d)en de deelnemers op individuele basis een uitgepijld parcours. The ENGIE Classic wordt het eerste evenement waarbij opnieuw een beperkte groepsstart mogelijk is en een klassement zal opgemaakt worden. Wie dat wedstrijdgevoel het voorbije jaar gemist heeft, mag The ENGIE Classic Tessenderlo op 4 juli niet aan zich voorbij laten gaan!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?