The Color Run komt naar Vlaanderen!

Op zondag 12 juli vindt een tweede Belgische The Color Run plaats op de terreinen van de Sint-Bernardus Abdij in Hemiksem, Antwerpen. De inschrijvingen van de 'Happiest 5K on the Planet' starten morgen, 6 mei, om 10u.

De allereerste The Color Run werd georganiseerd in Phoenix (VS) in januari 2012. Dat jaar werden er in 53 Amerikaanse steden events georganiseerd. Goed voor meer dan 600.000 lopers. Twee jaar later vond The Color Run plaats in meer dan 300 verschillende steden over ruim 50 verschillende landen. Miljoenen deelnemers stonden aan de start.

Golazo sports, dat dit jaar in België 35 loopevents organiseert, introduceerde The Color Run in 2013 in Brussel met ongekend succes: met 10.000 deelnemers was het event lang op voorhand volzet. Vorig jaar lokte The Color Run 15.000 deelnemers naar Brussel. Ook dit jaar, op 6 september, vindt er opnieuw een editie plaats op de terreinen van Tour&Taxis in Brussel.

Deelnemers aan The Color Run lopen of wandelen 5 km op eigen tempo. Starten doen ze in een wit t-shirt, elke kilometer krijgen ze een wolk van kleurenpoeder over zich heen die hen van kop tot teen kleurt. Er is geen tijdsopname, deze run draait puur om plezier maken. Na de finish barst het feest echt los en zijn er op verschillende momenten ‘color blasts’ waarbij de deelnemers een gigantische regenboogwolk creëren. Tal van dj’s zorgen op het podium voor een typisch Belgische festivalsfeer. The Color Run trekt over het algemeen een jong publiek aan: 70% van de deelnemers zijn vrouwen en 60% loopt voor het eerst een 5 km.

Aan de Antwerpse editie in Hemiksem op zondag 12 juli kunnen maximaal 14.000 Color Runners deelnemen. De inschrijvingen voor The Color Run Antwerpen (Hemiksem) openen morgen, woensdag 6 mei, om 10u.

Praktische info – The Color Run Antwerpen

Locatie: Sint-Bernardus Abdij in Hemiksem

Datum: zondag 12 juli 2015

Tijdschema: 14u: opening Color Festival / 16u – 18u: vrije start The Color Run / 22u: einde Color Festival

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?