The Color Run komt naar België

The Color Run komt eindelijk naar België. De eerste editie van de meest kleurrijke loop ooit zal op zondag 29 september plaatsvinden op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel.

The Color Run, ook wel de ‘Happiest 5K on the Planet’, is een loop over 5 km waarbij de duizenden deelnemers – die in een wit t-shirt starten – elke kilometer een wolk van kleurenpoeder over zich heen krijgen die hen van kop tot teen kleurt. Na de aankomst gaat de pret gewoon verder in het ‘Color Festival’, waarbij nog meer gekleurd poeder gebruikt wordt tot iedereen er als een volmaakte regenboog bij loopt.

De allereerste The Color Run werd georganiseerd in Phoenix (VS) in januari 2012. Dat jaar werden er in 53 Amerikaanse steden events georganiseerd. Goed voor meer dan 600.000 lopers. Dit jaar komt The Color Run naar Europa, met events in ondermeer Duitsland, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. En dus voor het eerst ook in Brussel.

De organisatie van de Belgische The Color Run is in handen van Golazo sports, dat dit jaar in België 28 loopevents organiseert. Managing Director Christophe Impens: “The Color Run is een fantastische ervaring die over de hele wereld honderdduizenden deelnemers aantrekt. Dit sportieve festival past in onze strategie waarbij we loopevenementen op een originele manier benaderen. Wij zijn er van overtuigd dat dit concept ook in België zal aanslaan. Het is de perfecte combinatie van fun en sport.”

Deelnemers lopen of wandelen de 5 km op eigen tempo en kunnen vrij starten tussen 14u en 16u. Er is geen tijdsopname, deze run draait puur om plezier maken. Na de finish barst het feest pas echt los en zijn er op verschillende momenten ‘color blasts’ waarbij de deelnemers een wolk van gekleurd poeder creëren. Verschillende dj’s op het podium zorgen voor een typisch Belgische festivalsfeer. Op 29 september in Brussel kunnen maximaal 8.000 Color Runners deelnemen. The Color Run trekt in het algemeen een jong publiek aan, in de Verenigde Staten zijn 80% van de deelnemers vrouwen.

De inschrijvingen voor de allereerste Belgische The Color Run openen op dinsdag 13 augustus om 10u via de officiële website van The Color Run.

The Color Run praktisch
Datum:
zondag 29 september 2013

Locatie:
Tour & Taxis, Havenlaan – Brussel

Timing:
12u: opening Color Festival
14u – 16u: vrije start The Color Run
20u: einde Color Festival

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?