The Color Run als ideale start van je loopzomer

Nu zondag vindt The Color Run Oostende plaats. 4000 lopers worden voor dit loopfestival verwacht. Voor heel wat jongeren de ideale manier om de vakantie in te zetten! Wie wil, kan zich nog online inschrijven of ter plaatse.

The Color Run, ook wel de ‘Happiest 5K on the Planet’ genoemd, is een loop over 5 km waarbij duizenden deelnemers – die in een wit T-shirt starten – elke kilometer een wolk kleurenpoeder over zich heen krijgen die hen van kop tot teen kleurt. Start en finish liggen op het klein strand (Montgomerykaai). Vervolgens lopen ze via de zeedijk richting het Koningspark. Vanaf daar gaat het via het Q Beachhouse over het strand richting de Strekdam en zo terug naar het klein strand.

Vrije start

Er wordt gestart tussen 15u en 16.30u en er is geen tijdsopname. Deze run draait puur om plezier maken. Na de aankomst gaat de pret gewoon verder met het ‘Color Festival’: elke 20 minuten zijn er ‘color blasts’ waarbij de deelnemers een wolk gekleurd poeder creëren om er uiteindelijk als een volmaakte regenboog bij te lopen. Het poeder is helemaal natuurlijk en onschadelijk. Verschillende deejays, waaronder Q-deejay Maarten Vancoillie (die vorige week nog draaide op het trouwfeest van Rode Duivel Kevin De Bruyne), zorgen op het podium voor een typisch Belgische festivalsfeer. Om 18u speelt de populaire liveband Level Six. Toeschouwers kunnen gratis meegenieten van de sfeer.

Goed doel

Ook dit jaar kunnen deelnemers het goede doel Think-Pink ondersteunen met een gift van 5 euro. Wie 5 euro extra doneert bij zijn inschrijving, ontvangt ter plaatse aan de stand van Think-Pink een leuke, gekleurde buff. Je kan ook de strijd tegen borstkanker steunen door roze cava of zakjes roze kleurpoeder bij de Think-Pink stand aan te kopen.

Na Oostende strijkt The Color Run ook nog neer in Brussel op zondag 3 september. Ook daar worden, op de site van Tour & Taxis, duizenden jonge lopers verwacht.

Praktisch

Locatie: Montgomerykaai 1, Oostende
Timing …
12u: opening Color Festival
15u – 16.30u: vrije start Q presents The Color RunTM
16u – 18u: Q DJ Maarten Vancoillie
18u – 19.30u: Optreden van Level Six
20u: einde Color Festival

Ticketverkoop/afhalen startnummer: tickets zijn nog tot zaterdag 1 juli, 23.59u via de website te koop. Ook ter plaatse kunnen zondag (van 12u tot 16.20u) nog tickets gekocht worden. Tijdens deze uren kunnen deelnemers hun e-ticket omruilen voor een startpakket (wit Q presents The Color Run T-shirt, borstnummer, armbandje, tijdelijke tattoo en officiële hoofdband).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?