The Classic wordt 30 en verwacht 4.000 lopers

Maandagavond 6 juli vindt de 30ste editie van The Classic in Tessenderlo plaats. The Classic is één van de eerste grote massalopen van ons land en behoort tot de Argenta Running Tour. Voor de 30ste verjaardag krijgt iedere deelnemer een verjaardagsshirt.

The Classic is meer dan een gewone stratenloop, het is een echt loopfeest. De lopers worden langs het volledige parcours aangemoedigd door muziekgroepjes en duizenden enthousiaste kermisgangers. Het evenement staat gekend als één van de wegwedstrijden met het meeste supporters langs de kant van de weg. Op het programma staan The Classic 10 km en de Jogging 4 km. In beide gevallen loop je dwars door het centrum van feestvierend Tessenderlo én zelfs door het Cultureel Centrum. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er de Chiquita Kids Run over 1 km. Lopers die achteraf gaan uitblazen op de kermis, kunnen om 23u30 nog nagenieten van het traditionele vuurwerkspektakel.

Jubileumeditie

The Classic blaast op maandag 6 juli maar liefst 30 kaarsjes uit en alle deelnemers vieren mee! Voor iedere deelnemer ligt er immers een technisch loopshirt klaar.

Er zijn nu al bijna 2.500 lopers vooraf ingeschreven. De organisatie verwacht zowat 4.000 deelnemers aan de start van The Classic. De 10 km blijft met meer dan 1.400 voorinschrijvingen veruit de populairste afstand. Maar ook de Jogging 4 km en de Chiquita Kids Run 1 km doen het dit jaar erg goed.

Winnaar Antwerp 10 Miles en winnares 20 km door Brussel aan de start

Nick Van Peborgh, winnaar van de laatste 3 edities van de DVV Antwerp 10 Miles, is de topfavoriet op de 10 km. Concurrentie moet vooral komen van thuisloper Krijn van Koolwijk. Bij de vrouwen zullen de winnares van 2014 Tine Diels en de winnares van 2013 Els Rens het lastig hebben met Manuela Soccol die ruim een maand geleden nog de 20 km door Brussel won.

Programma

  • 16u00: Start daginschrijvingen Gemeentelijk Sportpark
  • 19u00: Chiquita Kids Run
  • 19u30: Jogging 4 km
  • 20u00: The Classic 10 km

Start Chiquita Kids Run & Jogging 4 km: Neerstraat
Start The Classic 10 km: Rijt
Finish: Atletiekpiste Gemeentelijk Sportpark

Inschrijven voor alle afstanden kan vanaf 16 uur in de sporthal van het Gemeentelijk Sportpark (Sportlaan, Tessenderlo).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?