The Classic viert zilveren jubileum

The Classic blaast maandagavond 25 kaarsjes uit. Bijna 4.000 lopers worden in het centrum van Tessenderlo verwacht om dit jubileum te vieren.

4.000 lopers worden verwacht in het centrum van Tessenderlo. (foto alain buyck)
Wat jaren terug begon als een jogging met een kleine 1.000 deelnemers is nu nog steeds een vaste waarde tussen de grote stadslopen zoals de Antwerpse 10 Miles, Dwars door Brugge en de Stadsloop Gent.

The Classic heeft in gans België een schare trouwe fans. En terecht. Deze massaloop slingert traditiegetrouw dwars door het bruisende centrum van Tessenderlo waar drumbands, fanfares en 30.000 enthousiaste kermisgangers voor de nodige ambiance zorgen.

De koninginnenafstand blijft ongetwijfeld de 10 km, met meer dan 2.000 lopers aan de start. Daarnaast is er de Jogging 4 km en de Chiquita Kids Run 1 km voor de allerkleinsten. 

PARTENA RUN CLASSICS 

The Classic 10 km is de zesde wedstrijd om de Partena Run Classics, een regelmatigheidscriterium voor de beste Belgische afstandslopers. Bij de mannen is het erg spannend. De leider in het klassement, Lander Van Droogenbroeck (82 punten), mag in Tessenderlo flinke tegenstand verwachten van Stefan Van den Broek (75 punten) die al 3 wedstrijden won. Ook Abdi Bashir (winnaar in Gent), Koen Neven, Hans Janssens, Alex Diaz, Kristof Mouton, de Amerikaan Jason Mayeroff en Robby Houben kunnen in Tessenderlo een vooraanstaande rol spelen.

Bij de vrouwen zal Veerle Dejaeghere (100 punten) aan de start verschijnen. Na haar overwinning in Gent is zij autoritair leider van het klassement. Maandagavond verwachten we verder een open strijd tussen Griet Terryn, Gwendolyn De Deyne en Kim Geypen.

De resultaten van The Classic zijn op woensdag 7 juli exclusief terug te vinden in Het Belang van Limburg. Vanaf 8 juli vindt men de uitslagen terug op www.carrefourrunningtour.be.

Programma:

  • 19u00: Chiquita Kids Run 1 km – Neerstraat
  • 19u30: Jogging 4 km – Neerstraat
  • 20u00: The Classic 10 km – Rijt
  • 23u00: afsluitend vuurwerk – Kolmen

Aankomst alle wedstrijden: Gemeentelijk Sportpark

Inschrijven voor The Classic kan nog tot en met zondag bij Ren Tessenderlo (Geelsebaan) en op maandag vanaf 16 uur in de sporthal van het Gemeentelijk Sportpark.Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?