The Classic verwacht 4.000 lopers

Maandagavond 7 juli vindt de 29ste editie van The Classic plaats in Tessenderlo. De manche van de DVV Running Tour is een van de eerste grote massalopen van ons land en belooft vuurwerk!

The Classic is meer dan een gewone stratenloop, het is een echt loopfeest. De lopers worden langs het volledige parcours aangemoedigd door muziekgroepjes en duizenden enthousiaste kermisgangers.

Op het programma staan The Classic 10 km en de Jogging 4 km. In beide gevallen loop je dwars door het centrum van feestvierend Tessenderlo én zelfs door het Cultureel Centrum. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er de Chiquita Kids Run over 1 km. Lopers die achteraf gaan uitblazen op de kermis, kunnen om 23u30 nog nagenieten van het traditionele vuurwerkspektakel.

Er zijn bijna 2.000 lopers vooraf ingeschreven. De organisatie verwacht bijna 4.000 deelnemers aan de start van The Classic. De 10 km blijft met bijna 2.000 voorinschrijvingen veruit de populairste afstand. Maar ook de Jogging 4 km en de Chiquita Kids Run 1 km doen het goed.

Opnieuw kiezen heel wat sterke atleten voor The Classic. Topfavoriet is de Keniaan James Barmasai. Krijn van Koolwijk is in zijn eigen Tessenderlo altijd kanshebber op een podiumplaats, maar hij zal het niet onder de markt hebben met Lander Van Droogenbroeck, winnaar van ondermeer Dwars door Brugge. Ook heel wat andere Limburgers mikken op een podiumplaats, waaronder Looienaar Lander Vanderspikken, Geert Maes, Ruben Kenis en Tim Stessens.

Inschrijven voor alle afstanden kan vanaf 16 uur in de sporthal van het Gemeentelijk Sportpark (Sportlaan, Tessenderlo).

The Classic – praktisch

Programma:
16u00: Start daginschrijvingen Gemeentelijk Sportpark
19u00: Chiquita Kids Run
19u30: Jogging 4 km
20u00: The Classic 10 km

Start Chiquita Kids Run & Jogging 4 km: Neerstraat
Start The Classic 10 km: Rijt
Finish: Atletiekpiste Gemeentelijk Sportpark

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?