The Classic: sport en ambiance

Vanavond worden bijna 4.000 lopers verwacht voor de 24ste editie van The Classic in Tessenderlo. The Classic 10 km is meten ook de zesde en voorlaatste wedstrijd om de Partena Run Classics.

(foto alain buyck)
The Classic slingert traditiegetrouw dwars door het bruisende centrum van Tessenderlo, waar drumbands, fanfares en 30.000 enthousiaste kermisgangers voor de nodige ambiance zorgen.

De koninginnenafstand blijft ongetwijfeld de 10 km, met meer dan 2.000 lopers aan de start. Daarnaast is er de Jogging 4 km en de Chiquita Kids Run voor de allerkleinsten.

Nieuw dit jaar is de timing met elektronische chip. Hierdoor kan het klassement bij de 4 km en 10 km opgemaakt worden op basis van de nettotijden. Dit betekent dat ook de lopers die achteraan starten een mooie plaats in de resultaten kunnen behalen. Dringen om vooraan te staan is dus niet meer nodig.

Verder vindt iedere deelnemer vanaf donderdag 9 juli bij de online resultaten (www.runningtour.be) zijn persoonlijk en gratis downloadbaar aankomstfilmpje terug.

PARTENA RUN CLASSICS

The Classic 10 km is de zesde en voorlaatste wedstrijd om de Partena Run Classics, een regelmatigheidscriterium voor de beste Belgische afstandslopers. Bij de mannen kan de leider in het klassement, Hans Janssens (95 punten), een definitieve kloof slaan. Hij mag in Tessenderlo flinke tegenstand verwachten van Lander Van Droogenbroeck (80 punten) en Alexander Diaz Rodriguez (73 punten).

Bij de vrouwen zal Veerle Dejaeghere (125 punten) weer aan de start verschijnen. Na haar overwinning in Gent is zij autoritair leider van het klassement. Maandagavond verwachten we verder een open strijd tussen Isabelle Sluysmans (67 punten), Elke Van Hoeymissen (57 punten) en Helga Sibick (53 punten).

PRAKTISCHE INFO

De resultaten van The Classic zijn op woensdag 8 juli exclusief terug te vinden in Het Belang van Limburg. Vanaf 9 juli vindt men de uitslagen terug op www.runningtour.be

Programma
19u00: Chiquita Kids Run 1 km – Neerstraat
19u30: Jogging 4 km – Neerstraat
20u00: The Classic 10 km – Rijt
Aankomst alle wedstrijden: Gemeentelijk Sportpark

Inschrijven voor The Classic kan vanaf 16 uur in sporthal De Voordycker van het Gemeentelijk Sportpark (Sportlaan).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?