The Classic omarmt ruim 3.000 lopers

Meer dan 3.000 lopers namen maandagavond deel aan de The Classic Tessenderlo, één van de oudste massalopen van ons land. De zege ging naar de Keniaanse topfavoriet James Barmasai.

Muziekgroepjes, feestvierende mensen en duizenden kermisgangers. The Classic Tessenderlo is een spektakel. Een loopevenement dwars door het centrum van de gemeente én zelfs door het Cultureel Centrum. Ruim 3.000 lopers stonden aan de start van de tien kilometer.

Tine Diens
mocht juichen bij de vrouwen. Ellen van Montfort werd tweede, Sandrine Host derde. Bij de mannen ging de zege naar de Keniaan James Barmasai, voor thuisloper Krijn van Koolwijk en Lander van Drogenbroeck.

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar was er de Chiquita Kids Run over 1 km. “Ook daar mochten we het mooie aantal van 400 deelnemers verwelkomen”, aldus Charlotte Elton van organisator Golazo. “Het weer was ook prima. Droog en lekker koel.”

Het was al de 29e editie van The Classic, onderdeel van de DVV Running Tour. Het volgende event, de GvA Dwars door Turnhout, staat gepland op zaterdag 30 augustus. Klik hier voor meer info.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?