The Classic met olympisch randje

Looi feest en dat wil ook zeggen The Classic. Die klassieker was al toe aan zijn 31ste editie. Manuela Soccol, de Limburgse marathonhoop voor Rio, won voor een enthousiast publiek.

De sfeer zat er weer goed in in de buurt van de sporthal van het Gemeentelijk Sportpark. Van het begin tot het einde van het parcours werden de talrijke deelnemers vooruitgeschreeuwd door een enthousiaste massa. 2750 lopers stonden er in totaal aan de start,1750 van hen kozen voor de langste afstand, de 10 kilometer.

Het weer was uitstekend, al maakte de wind de wedstrijd nog wat lastiger dan ze al is. Daar zit ook de helling na zes kilometer zeker voor iets tussen.

Bij de vrouwen stond Manuela Soccol, de Limburgse marathonhoop voor Rio, aan de start van die wedstrijd. Zij werkte de olympische conditie nog wat bij door solo naar de zege te snellen in 35:53.

Bij de mannen volgde de ontknoping pas in de ultieme 300 meter van de wedstrijd. Amaury Paquet haalde het uiteindelijk in 29:39. Hij werd gevolgd door Stijn Gerain op twee seconden. Dennis Laerte werd derde. Traditioneel konden deelnemers en kermisgangers nadien verbroederen vooraleer ze als apotheose om 23.30u samen genoten van het vuurwerk.

Bij de vier kilometer ging de winst naar Pierre Poumay. Willy Peter en Fabian Cuypers vervolledigden het podium.