Teva komt met ronde schoen

Outdoormerk Teva lanceert dit voorjaar ook een loopschoenenreeks. De collectie maakt gebruikt van de gepatenteerde TevaSphere-technologie en valt vooral op door de ronde hiel.

TevaSphere staat voor een nieuw ontwikkelde zoolconstructie die de natuurlijke afwikkeling bevordert. Daarvoor is de zool voorzien van een sferische, ronde hielpartij en twee zogenoemde pods onder de middenvoet. Die moeten samen garant staan voor een natuurlijke drukverdeling, een efficiënte voetafwikkeling en maximale stabiliteit op elk type terrein.

Het ontwerpteam van Teva heeft vier jaar lang aan de productlijn gewerkt in samenwerking met P3, een instituut voor bewegingswetenschap en sportieve prestaties.

“De meeste mensen komen neer op hun hielen, of ze nu hardlopen of wandelen,” zegt Chris Hillyer, Innovation Manager bij Teva. “Daarom wilden wij een technologie ontwikkelen waarmee lopers op een natuurlijke manier afwikkelen, zonder zich aan te passen aan de schoen.”

De producten van TevaSphere zijn vanaf februari 2013 verkrijgbaar in zowel dames- als herenmodellen. Prijzen liggen tussen de 119,95 en 149,95 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?