Terugblik op 14 dagen loop- en wandelplezier in Havenland

Alle dagen volzet. 14 dagen in totaal. De 'corona-editie' van de Havenland Run & Walk mocht de voorbije weken liefst 2800 sportievelingen verwelkomen. En dat alles volledig coronaproof, uiteraard.

Kallo was de start- en aankomstplaats van de Havenland Run & Walk, die in normale jaren gedurende een weekend in het najaar plaatsvindt. Door de coronapandemie was een grootschalig event afgelopen najaar niet mogelijk. Maar het coronaveilige alternatief dat in de eindejaarsperdiode georganiseerd werd, viel erg in de smaak en bezogde 2800 lopers en wandelaars een fantastische dag.

De deelnemers konden kiezen uit een volledig bepijld parcours van 8, 12 of 21 km. Per dag mochten slechts 200 lopers en wandelaars de tocht aanvatten en zij dienden zich te allen tijde te houden aan de door de overheid uitgevaardigde coronamaatregelen. Binnen de bubbel blijven dus en de regels omtrent social distancing respecteren. Maar daarnaast ook en vooral niet vergeten te genieten van het prachtig stukje natuur in de indrukwekkende omringende setting van de Haven van Antwerpen.

De eerste van 14 loop- en wandeldagen vond plaats op zaterdag 19 december, de laatste op zondag 10 januari. Op zaterdag 9 januari genoot ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden van een verkwikkende tocht door de Wase polders.

Tot slot nog dit: 264 van de 2800 deelnemers aan de Havenland Run & Walk schreven in voor de CM-Duorun en dat is een record! Bij de CM-Duorun loop je het parcours van 8 km letterlijk met z’n tweeën. De duo’s kregen matching T-shirts en borstnummers en een buddyline, waardoor ze tijdens het lopen altijd met elkaar verbonden bleven.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?