TechNiche houdt je hoofd en lijf koel

Met zomerse temperaturen op komst kan je je hoofd en lichaam maar beter koel houden tijdens en na je sportieve prestaties. TechNiche heeft daarvoor een nieuwe verkoelende kledinglijn.

Het HyperKewl Ultra Sport Cooling Vest. (foto techniche)
De HyperKewl-producten van TechNiche zijn bedoeld om het lichaam aangenaam te koelen bij (zware) inspanningen in zomerse temperaturen. Heel wat nationale voetbalteams, internationale wielerploegen en Formule 1-rijders maken al gebruik van het HyperKewl-koelvest.

De ’truc’ van het koelvest is dat het van een speciaal, gepatenteerd materiaal is gemaakt dat water opneemt in de poriën. Voor gebruik dompel je het simpelweg een paar minuten in water onder, waardoor het vest maximaal water absorbeert. Vervolgens knijp je het heel licht uitk en draag je het meteen op de blote huid of over een dun shirtje.

Het koelvest voelt dan niet nat aan, aangezien het water helemaal is opgenomen in de vezels en door waterafstotend materiaal aan de binnenzijde. Door luchtstroom ontstaat een verdampingsproces van het water en het vest voelt hierdoor aangenaam koel aan, 8 tot 12 graden beneden de buitentemperatuur en dat tot wel zes uur lang.

Het enige wat het koelvest dus nodig heeft om te koelen is water en luchtstroom, en dat heb je altijd wel ergens voorhanden onderweg.

Het HyperKewl Ultra Sport Cooling Vest moet ongeveer 60 euro kosten en is verkrijgbaar in de kleuren blauw, zilver, fluor geel en zwart. Daarnaast biedt TechNiche ook onder andere een verkoelende polsband, nekband, bandana en sportcap aan. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?