Te gek om los te lopen: Chase the Pudding!

Duizenden lopers die verkleed als kerstman of kerstvrouw door de stad lopen. Dat kennen we. Overal ter wereld zijn er dezer dagen Santa Runs. Maar in het Engelse Weymouth maken ze het nog wat gekker ...

Weymouth is een kuststadje in Dorset en kennen wij vooral als locatie waar Evi Van Acker in 2012 op de Olympische Spelen van Londen naar brons zeilde. Maar Weymouth is ook de plaats waar elk jaar op de zondag voor kerstdag Chase the Pudding plaatsvindt …

‘Christmas pudding’ (ook ‘plumpudding’ genoemd) hoort in Groot-Brittannië bij het traditionele kerstdiner. De Britten zijn gek op hun kerstpudding. Zo gek dat ze zich in Weymouth elk jaar als kerstpudding verkleden en op het strand gaan rennen.

Die eer is weggelegd voor Mr & Mrs Pudding. Met een kleine voorsprong mogen zij aan een strandloop van 5 km beginnen, achternagezeten door enkele honderden kerstmannen en -vrouwen. De loper en loopster die als eerste de finishlijn overschrijden, kronen zich tot nieuwe Mr & Mrs Pudding en mogen het jaar nadien – verkleed als kerstpudding – hun titel verdedigen.

Mr & Mrs Pudding 2021 zijn Londenaar George Scott en Heather de Freitas uit Singapore. De Freitas was op familiebezoek in Engeland en kan haar titel eind 2022 niet komen verdedigen. Runner-up Charlie Scott, de zus van George, zal haar plaats innemen als stand-inpudding. Niet te verwarren met instant pudding.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?