’t Hijgend Hert houdt elke week wedstrijd

Zodra het zomeruur ingevoerd wordt, houdt joggingclub 't Hijgend Hert uit Voortkapel (Westerlo) weer elke maandagavond een wedstrijd. De vereniging doet een oproep aan lopers om mee te doen.

Al van bij het ontstaan in 1981 houdt ’t Hijgend Hert in de zomeruurperiode elke maandagavond een loopwedstrijdje voor de leden. Tot nu toe werd de ronde van ’t Hijgend Hert, goed voor exact 5.655 meter in de bossen van Oosterwijk en Noorderwijk, al 837 keer gelopen.

De tijden van alle deelnemers worden steevast afgeklokt en genoteerd. Op de website van de club worden alle statistieken van de maandagavondlopen nauwgezet bijgehouden. Zo kan je er bijvoorbeeld zien dat mede-oprichter en voorzitter Vic Van Bael recordhouder is met 738 deelnames. Huidig bestuurslid Jan Van den Eynde heeft dan weer het meeste overwinningen op zijn naam staan, namelijk 114 stuks.

In al die jaren waren 357 verschillende deelnemers present in Voortkapel. Als het van Van Bael afhangt mogen dat er nog een pak meer worden. “We merken dat heel veel mensen op hun eentje gaan lopen. Daarom doen we een oproep om ’s maandags met ons mee te lopen”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Lidgeld betalen hoeft niet en verplichtingen zijn er al evenmin. “De lopers moeten alleen tijdig aan de start staan”, zegt Van Bael. Op maandag 25 maart komen de lopers om 18u30 een eerste keer samen voor een verkenningsronde. Een week later beginnen dan de wekelijkse wedstrijden.

VAN KAK NAAR HIJGEND HERT

Aan de naam ’t Hijgend Hert hangt overigens een mooi verhaal vast. “Oorspronkelijk heette onze vereniging Kapelse Atletiek Klub, of kortweg KAK“, lacht Van Bael. “Na twee jaar hebben we die naam toch maar veranderd.”

“In die tijd was de oude spoorwegbedding nog niet verhard en rukten we jaarlijks uit om struiken en doornen te verwijderen. Op zo’n dag stonden we plots oog in oog met een hert. Van lopen en werken sta je vaak te hijgen, dus ’t Hijgend Hert was geboren.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?