Sven Nys onthult zijn gemiddelde loopsnelheid

Voor ons januarinummer liet Sven Nys de fiets even in de garage staan en trok hij zijn loopschoenen aan. Hij vertelde onder meer over zijn loopsnelheid.

Sven Nys liep vorig jaar voor het eerst de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles. Met een tijd van 1:03:53 mocht hij best tevreden zijn. “Ik draaide de kraan vanaf het begin ook helemaal open. Maar zelfs iemand die in een andere discipline professioneel getraind is, zou zich specifiek moeten voorbereiden op zo’n 10 Miles.”

Het veldriticoon kiest zowel thuis als op vakantie steeds vaker voor de loopschoenen. Hij doet dat minstens twee keer per week. In ons januarinummer vertelt de Vlaams-Brabander ook hoe snel hij loopt. “Tussen de 4’10” en 4’30” per kilometer. Dat kan ik vrij goed aan. Zodra ik onder de vier minuten loop, heb ik het gevoel dat ik echt doorloop.”

In het recentste running.be nummer, dat sinds donderdag 5 januari in de winkel ligt, vertelt Nys ook hoe hij zijn trainingen afwerkt ondanks een overvolle agenda en heeft hij het over hartslagmeters en toekomstige loopdoelen. Je kan dat artikel hier digitaal raadplegen.

Hier vind je alvast een fotoreeks die onze fotograaf voor, tijdens en na het interview maakte op het Sven Nys Cycling Center.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?