Sven Nys brengt loopuitdaging tijdens Tour tot goed einde

Sven Nys zat de voorbije weken in Frankrijk voor de Tour de France. Hij had tijdens zijn verblijf ook veel aandacht voor zijn loopschoenen.

Sven Nys leverde gedurende het eerste deel van de Tour de France commentaar voor Sporza Radio. Maar wie ons januarinummer gelezen heeft, weet dat de gewezen wereldkampioen veldrijden ook een passie heeft voor lopen. En dat bleek ook tijdens deze Ronde van Frankrijk.

Net voor de start van de wielerwedstrijd liet Nys op Twitter weten dat hij op 10 dagen tijd (zijn verblijf in Frankrijk) 100 kilometer wilde lopen. Iets waarin hij ook slaagde (zie tweet hieronder).

Een collega-commentator van Nys gaat nog een stapje verder. Jens Voigt, die op onze website al vaker passeerde (zie hieronder), wil tijdens elke Tour-week een marathon lopen. Voor de niet-wielervolgers: dat zijn 3 marathons op evenveel weken tijd. Donderdag liep de oud-wielrenner de eerste in 3u46’35”. En daarna ging de Duitser aan het werk als commentator en zag hij hoe landgenoot Marcel Kittel naar de zege snelde.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?