Suunto brengt ‘ultiem multisporthorloge voor duursporters’ op de markt

Suunto pakt uit met de Suunto 9 Baro Titanium. Het merk zet vooral het superaccu voor extra lange gebruiksduur in de verf.

Suunto zet de 9 Baro Titanium in de markt als een geavanceerd multisport gps-horloge voor veeleisende atleten. Het doet onder andere een beroep op een superaccu met een gebruiksduur tot 120 uur. Wanneer je het horloge alleen gebruikt ‘voor tijd’, gaat het 14 dagen mee. Zodra het horloge op een trainingsmodus staat, gelden verschillende duurtijden. Zo gaat het horloge 25 uur mee op Performance, 40 uur met Endurance en 120 uur in de Ultra Mode. Je wordt op tijd gewaarschuwd om je horloge weer op te laden. Je wordt zelfs tijdens je activiteit gewaarschuwd als de gekozen instelling te veel van je batterij vergt en je beter een zuinige instelling kunt kiezen

Het horloge beschikt ook over een 24/7 optische polshartslagmeting, kleurenaanraakscherm en verwisselbare bandjes. Het topmodel van Suunto 9 heeft een barometer en een bezel van titanium. Het horloge is ook verkrijgbaar in een voordelige versie zonder barometer. Voorts beschikt het horloge over een kompas en POI (Point of Interest) en hoogtenavigatie met ETA, restafstand, POI naderingsalarm, stormalarm, weertrend en zonopkomst- en zonsondergangstijden. Daarnaast is het horloge waterbestendig (tot 100 meter diepte) en heeft het FusedSpeed en FusedTrack, dat ervoor zorgt dat de gps minder energie verbruikt en toch je snelheid en route bijhoudt.

De Suunto 9 Baro Titanium kost 699 euro. De Suunto 9, Black, White en Lime kost 499 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?