Superheroes in actie op Monkey Bridge en Tobogaaan!

Het Thor Park in Genk werd zondag ingenomen door stoere vrouwen en mannen voor de zesde editie van de AA Drink Battle of Thor. Zo'n 3000 deelnemers gingen er de uitdaging met de natuurelementen en diverse obstakels aan.

Het decor voor de zesde editie van de AA Drink Battle of Thor – onderdeel van de AA Drink Spartacus Series – was opnieuw indrukwekkend. In de schaduw van de oude mijnschachten van Waterschei lagen start en finish van het evenement in het Thor Park, een gebied van 10 km² met terrils, landduinen en een mooie beekvallei dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Hoge Kempen. Een deel van het parcours liep over de Klaverberg, een prachtig natuurgebied dat beheerd wordt door Agentschap Natuur & Bos.

De mijnterrils van As domineren van begin tot einde het uitzicht. Kortom: het was een overweldigende setting voor een pittige inspanning. Deelnemers konden kiezen tussen drie verschillende obstacle parcoursen. De Family Run was drie kilometer lang, onderweg moesten 12 hindernissen bedwongen worden. Wie graag een grotere uitdaging aanging, kon kiezen voor een afstand van 7 km (19 hindernissen) of 12 km (25 hindernissen).

De Monkey Bridge – een apenbrug over twee touwen waar je evenwicht wordt getest – en de Tobogaaan! – een gigantische glijbaan die je in het water lanceert – en de loodzware beklimming van de mijnterril zijn klassiekers onder de obstakels die onderweg op het menu stonden, maar voor de ervaren deelnemers zijn er ook nieuwe beproevingen.

Zo vloog je bij de Superhero na een sprong op een trampoline als een echte held door de lucht. Voor je – opnieuw – in het water landde, moest je nog wel even een bel laten rinkelen. Bij de Fire Brigade werd je dan weer onder vuur genomen door toeschouwers die brandweerspuiten bedienen.

De volgende afspraak in de AA Drink Spartacus Series is de AA Drink Spartacus Run in De Schorre in Boom op 16 oktober.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?