Succesvolle start in Gent voor MyTrace

Aan de Watersportbaan in Gent vond van maandag 4 november tot donderdag 7 november MyTrace plaats. MyTrace was de eerste virtual run in België. De app werd op vier dagen tijd meer dan 1.200 keer gedownload en in totaal werden er meer dan 6.000 kilometers geregistreerd.
MyTrace is een uniek en gratis loopconcept waarbij deelnemers met de app een parcours lopen dat wordt voorzien van muziek, licht en bevoorrading. Na het downloaden van de app ontvangt de deelnemer zijn virtueel startnummer en kiest hij zelf wanneer hij deelneemt tussen maandag en donderdag. Elke deelnemer die een rondje loopt, maakte kans op fantastische prijzen. Deelnemende studenten en studentenclubs maken kans op nog enkele extra prijzen. 
Participatie boven prestatie 
Het deelnemersveld bestond voor de helft uit studenten en voor de andere helft uit recreatieve lopers van alle leeftijden. De meest opvallende deelnemer was ongetwijfeld de 64-jarige Donald Zutterman die tijdens MyTrace in totaal 225 kilometer liep. Daarnaast liep ook de Noorse uitwisselingsstudent Per Christian Eggen zich in de kijker. Na zijn winst op de Marathon van Gent enkele weken geleden, liep hij nu 95 kilometer tijdens MyTrace. 
MyTrace onderscheidde zich doordat iedereen kans maakte om te winnen. Participatie was dan ook belangrijker dan de prestatie. Wie een rondje liep, verzamelde een winstkans. Zo won elke dag één willekeurige deelnemer VIP tickets voor Cirque du Soleil. Deelnemers konden ook genieten van gratis massages, pasta’s, douches en bevoorrading langs het parcours. 
De start van een series 
Daarnaast maakten vier deelnemende studenten kans om een weekend naar Ibiza met vrienden te winnen. Tijdens de afterparty op donderdag sleepte Universiteitsstudent Gilles uiteindelijk deze hoofdprijs in de wacht. Ook de studentenclubs Confabula, Geologica en VLK vielen in de prijzen en wonnen onder meer een cheque van 1.500 euro. 
EnergyLab stond in voor de volledige uitwerking en uitvoering van het concept. Samen met naamsponsor BDO heeft EnergyLab nu de ambitie om met MyTrace een series van virtual runs te lanceren in verschillende steden. Binnenkort wordt de volgende locatie bekend gemaakt. 
Meer info vind je op de website of de Facebookpagina van MyTrace. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?