Succesvolle opener van Antwerpen in NN Urban Trail Series

Zondag is in Antwerpen de vierde CittA Antwerp Urban Trail gelopen. Dat is een uitzonderlijk loopevenement over 12,5 km langs en door tal van unieke locaties.

Antwerpen is de bakermat van de Urban Trail Series, want hier vond de allereerste editie plaats. Meer dan 10.000 lopers namen deel, de meeste onder droge omstandigheden. Mannen en vrouwen mochten samen starten en er was veel buitenlandse belangstelling. Zo waren er maar liefst 1100 sportievelingen uit Nederland naar Antwerpen afgezakt. Om stipt 9u gaf burgemeester Bart De Wever het startschot voor de eerste wave van ongeveer 1000 personen. Daarna volgden nog 9 andere waves.

Het art-déco Sportoase-zwembad in de Veldstraat was voor veel lopers het hoogtepunt van de tocht, maar ook de nieuwe locaties werden gesmaakt met onder meer de Noorse Zeemanskerk en de passage in het Sportpaleis waar de lopers het decor van Merci Sven konden ontdekken.

De volgende in de reeks van de NN Urban Trail Series 2016 is Gent op zondag 20 maart. Inschrijven kan via de link onder het artikel.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?