Succesvolle en pittige vierde editie van DH Mons Urban Trail

Zondag is in Mons/Bergen de vierde editie van de DH Mons Urban Trail gehouden. Zoals de traditie het wil, kon de stad weer op unieke wijze ontdekt worden.

Ongeveer 1600 sportievelingen stonden aan de start, dat waren er ongeveer 200 meer dan in 2016. Op een pittig en mooi parcours bleef het de hele tijd droog en op het einde kwam de zon zelfs nog eventjes piepen door de wolken.

Het was de eerste keer dat de wandelaars konden deelnemen aan de 5 en 10 km en dat maakte de succesformule van dit event nog toegankelijker. De start verhuisde voor deze editie naar de Rechtbank van eerste aanleg, aan de voet van het standbeeld van Arne Quinze. De aankomst bleef op de Grote Markt zoals de vorige jaren.

De deelnemers konden genieten van de passage in het onlangs gerenoveerde Maison Losseau, een doortocht in de l’Académie de musique en de grote zaal Arsonic. Daarnaast stonden het vertrouwde Hôtel de Ville, het justitiepaleis, de Polytech en de Beffroi op het programma.

Op zondag 12 november is de Naamse binnenstad het decor voor de DH Namur Urban Trail en ook daar zal er zowel gelopen als gewandeld kunnen worden op de 5 en 10 km.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?