Strava zet sportfeiten van 2019 op een rijtje

Op basis van alle gegevens van 2019 heeft Strava een aantal bevindingen gepubliceerd.

Onlangs zette het populaire sportplatform enkele opvallende sportfeiten op een rijtje op basis van alle gedeelde gegevens in 2019.

Snelste hardloopschoen
De opvallende Nike Next% schoenen zijn populair bij heel wat (marathon)lopers. Hier werd gemiddeld 8,7% sneller mee gelopen dan met de nummer twee, de Adidas Boston. Wie zal winnen in 2020: Nike of Adidas? You can place your bets now! šŸ˜‰

Samen of alleen lopen
Het hangt af van land tot land of mensen het liefst alleen of samen gaan lopen. In Braziliƫ is trainen in groep zeer populair: maar liefst 38,6% van alle trainingen wordt in groep gedaan (met minstens 1 loopmaatje). In Japan wordt er dan weer veel alleen gelopen: amper 18,7% van alle trainingen gebeurt in groep.

Gezellig in Londen!
Nog een leuke bevinding: in Londen werd in 2019 op een bepaald moment met de meeste lopers tegelijkertijd gelopen. En de London Marathon was het sportevent met het hoogste aantal Strava-gebruikers.

Wereldrecord met hond
Een opmerkelijk wereldrecord: Dan Wehunt uploadde de snelste mijl samen met zijn hond, namelijk 4 minuten en 7 seconden. Doe jij het beter met je viervoeter dit jaar?

Snelste marathontijd
Natuurlijk mogen we ook dat andere wereldrecord niet over het hoofd zien: de historische marathontijd van Eliud Kipchoge. Hij liep in oktober in Wenen een marathon in 1u59’40”. Deze tijd staat echter niet in Strava. De snelste marathontijd die op het platform te vinden is, komt van van Scott Fauble. De Amerikaan liep de Boston Marathon in 2 uur en 9 minuten. Een schitterende prestatie! Ter vergelijking: de gemiddelde marathontijd van een Strava-loper staat op 3u58’25”.Ā In 2019 liep trouwens 5,2% van alle Strava-gebruikers een marathon. Dat is heel wat!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?