Strava Local toont beste looproutes en -plekjes

Strava, het wereldwijde netwerk voor sporters, lanceert met Strava Local een unieke verzameling van de beste loop- en fietsroutes ter wereld. En dat allemaal op basis van data die door de Strava-gebruikers zelf beschikbaar werd gesteld!

De datagedreven stadsgidsen voor sporters zijn gelanceerd voor 12 wereldsteden, waaronder Londen, Parijs, Berlijn, Amsterdam en New York, en gebaseerd op meer dan 38 miljoen activiteiten in die steden.

“We hebben een serie stadsgidsen samengesteld speciaal door sporters, voor sporters,” aldus Gareth Nettleton, Director of International Marketing bij Strava. “Onze gegevens onthullen de populairste routes ter wereld, en ons netwerk van lokale invloedhebbers stelt iedere gids zorgvuldig samen voor een zo uitgebreid en volledig mogelijke ervaring, of je nu voor het eerst in een stad bent of daar al jaren woont. Bovendien bevat elke Strava Local-gids routes van verschillende moeilijkheidsgraden, in de stad of daarbuiten, en laat het de favoriete plekken zien waar gestopt wordt voor een kop koffie, het kopen van materiaal of het maken van een foto.”

Nu is het natuurlijk de vraag of in de toekomst ook Belgische steden aan bod zullen komen. “Strava-leden uploaden hun activiteiten in elk land ter wereld. De initiële launch van Strava Local is in twaalf steden, maar we zullen de gidsen ook delen voor meerdere steden om gehoor te geven aan ons wereldwijde netwerk”, zegt Nettleton daarover. “De focus van Strava Local zal echter altijd zijn op kwaliteit over kwantiteit – ons doel is om enkel de beste loop- en fietsavonturen ter wereld te delen.”

Strava Local combineert data vanuit miljoenen uploads om te ontdekken waar er gelopen, gefietst en gestopt wordt in ’s werelds meest actieve steden. Strava’s productteam werkt samen met lokale invloedhebbers die ervoor zorgen dat elke gids de beste loop- en fietservaringen deelt. Voor Amsterdam alleen zijn bijna 4 miljoen Strava activiteiten geanalyseerd om de meest populaire routes en stopplaatsen te lokaliseren.

GEEN GEWONE STADSGIDS

Strava Local onderscheidt zich van andere stadsgidsen door het clusteren van uploads door miljoenen Strava-leden en is daardoor in staat om een uniek inzicht te bieden in de gewoontes en bestaande ervaringen van sporters.

“Het combineren van meer dan 38 miljoen activiteiten vanuit de hele wereld, inclusief miljarden GPS-gegevens, was een lang maar waardevol proces dat inzicht geeft in waar sporters rennen en fietsen, hoe vaak er gestopt wordt en waar foto’s gemaakt worden,” aldus Andrew Valko, Product Manager bij Strava.

“Stadsgidsen zijn altijd handig geweest voor reizigers en de plaatselijke bevolking, maar onze gidsen zijn gebaseerd op daadwerkelijke gegevens. We zijn in staat om aan te geven waar, wanneer en waarom sporters stoppen en we hebben deze data gebruikt om een selectie van Top Stops en Photo Spots te maken voor elk van de 12 steden.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?