Strava helpt je om een nieuw PR te lopen

De populaire loop-app Strava voegde onlangs 2 nieuwe functionaliteiten toe om de gebruikers nog meer inzicht te geven in hun prestaties en overtraining te voorkomen: 'Ervaren Inspanning' en 'Fitness'.

PERCEIVED EXERTION
Deze tool, vertaald in het Nederlands als ‘Ervaren Inspanning’, vraagt de gebruikers om aan te geven hoe zwaar ze een training hebben ervaren. Dit gebeurt met een score van 1 tot 10, waarbij 1 staat voor zeer vlot en 10 voor erg zwaar. Op die manier krijgen lopers nog meer inzicht in hun trainingen, naast de reeds beschikbare cijfergegevens zoals afstand, hartslag en tempo. Deze functionaliteit is gratis beschikbaar voor alle Strava-gebruikers.

FITNESS

De Fitness-functie houdt je conditie en de vooruitgang die je maakt over een bepaalde periode (1, 3 of 6 maanden of 1 of 2 jaar) in de gaten. Elke dag krijg je een score, waarmee je kan zien of je progressie maakt. Je komt ook te weten wat de invloed is van een (intensieve) training of rustdag op je conditie, zodat je het indien nodig wat rustiger aan kan doen en niet overtraind raakt. Deze tool is enkel beschikbaar voor Strava Summit gebruikers (1,96 euro/maand).

Kortom, deze nieuwe features helpen je om een betere lo(o)p(st)er te worden en zo misschien wel dat ene PR te lopen waar je al zo lang van droomt!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?