Stop de saaie meetings en kies voor een weeting!

We zitten gemiddeld meer dan 9 uur per dag. Het gros van die uren vergaren de meeste mensen tijdens hun werkuren. Een simpele manier om meer te bewegen tijdens het werk is meetings te vervangen door weetings ...

‘Weeting’ is een samenvoeging van ‘walking’ en ‘meeting’. Het is een overlegvorm voor twee tot vijf mensen die buiten wandelend overleggen. Wandelnet, het startpunt voor wandelend Nederland, somt vijf voordelen van een weeting op:

1. Het creatieve denkvermogen stijgt met zo’n 60% als je wandelt, dit effect treedt al na 5 minuten op.

2. Bewegen maakt productiever. De doorbloeding van de hersenen wordt beter en er komt meer zuurstof in je bloed waardoor je beter kunt denken. Ook maakt beweging je stressbestendiger.

3. We zitten gemiddeld meer dan 9 uur per dag. Terwijl langdurig zitten de kans vergroot op om onder andere diabetes type 2, overgewicht, rugklachten en depressies. Wat vaker even lopen tijdens je werkdag is dus beter voor je gezondheid.

4. Samen wandelen maakt het makkelijker om lastige onderwerpen aan te kaarten: mensen voelen zich lopend vrijer om hun gedachten te uiten.

5. Na een wandeling ben je 70% besluitvaardiger.

Vrijdag 7 april is in Nederland uitgeroepen tot Wandel Tijdens Je Werkdag. Naast weetings zijn er nog heel wat dingen die je kan doen om meer beweging in je werkdag te krijgen. Wandelnet suggereert om (een stuk van) je woon-werkverkeer te wandelen, je lunch al wandelend te verorberen, elk telefoontje dat je krijgt al wandelend te beantwoorden, …

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?