Stoom je klaar voor Dwars door Brugge!

Ben je van plan om deel te nemen aan Dwars door Brugge, maar heb je nog een extra zetje nodig of train je gewoon niet graag alleen? Dan kan je vanaf 10 februari de groepstrainingen van Run Brugge volgen.

Thomas Pertry is de initiatiefnemer van Run Brugge. De 31-jarige rasechte Bruggeling lanceerde vorig jaar in april al Tourist Run Brugge. Daarbij nam hij toeristen mee op een parcours van 9 km door het Brugse centrum en langs de vesten, inclusief een korte uitleg hier en daar.

Pertry kreeg daarna ook van heel wat Bruggelingen de vraag om voor hen iets te organiseren. Omdat zij de bezienswaardigheden in de stad al kennen, besloot hij om een voorbereidingsprogramma voor Dwars door Brugge in elkaar te steken.

Vanaf 10 februari kan je je tweewekelijks en dit drie maanden lang op zondagmorgen klaarstomen voor de stadsloop, die dit jaar geprogrammeerd staat op 5 mei. Hierbij staat de Brugse groene omgeving centraal: Tilleghem bos, de vesten, Zeebrugge Strand, Ryckevelde, Beisbroek, …

“We gaan lopen in groep. Tussen de groepslopen in is het de bedoeling dat iedereen individueel traint”, zegt Pertry. “Op zondagmorgen bieden we net dat duwtje in de rug om iedereen te motiveren om zo de conditie te blijven onderhouden.”

De groepslopen worden in drie niveaus ingedeeld. De beginners kunnen zowel kiezen voor de 5 als de 15 km op Dwars door Brugge en voor wie al ooit heeft meegedaan aan de stadsloop is er een groep om gemotiveerd te blijven.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?