Stefan Van Den Broek niet te kloppen in Knokke

3800 lopers werkten zich op het Feest van de Arbeid toch in het zweet op de Knokke 10K. Stefan Van Den Broek won de hoofdwedstrijd over 10 kilometer en is de nieuwe leider in de Partena Run Classics Vlaanderen.

Ondanks de mindere voorspellingen waren de weergoden de Knokke 10K toch gunstig gezind. Er kwamen in

Van Den Broek was de beste. (foto Alain Buyck)


totaal 3800 lopers afgezakt naar Knokke-Heist voor de vierde manche van de Carrefour Running Tour. Door de steeds toenemende deelnemersaantallen startten alle wedstrijden dit jaar in de E. Verheyestraat en kwamen alle lopers aan op de schitterende atletiekpiste van stadion Olivier. Dit nieuwe concept bleek een schot in de roos.

Honderden kinderen trapten de sportieve dag op gang met de Chiquita Kids Run over 1,5 km. Daarna mochten de vrouwen over een afstand van 4 km het beste van zichzelf geven op de eerste Knack Weekend Ladies Run van het jaar, die werd gewonnen door Amber Rombaut. Ambassadrice Marleen Finoulst, hoofdredactrice van Bodytalk, werd knap 16de. Jan Lazeure was even later de beste op de Knokke Jogging, die voor het eerst over 6,5 km ging.

De hoofwedstrijd, de Knokke 10K, werd gekleurd door Stefan Van Den Broek, Benjamin Barbier en Lander Van Droogenbroeck. Op 3 km van de meet versnelde Van Den Broek nog een keer en was de concurrentie eraan voor de moeite. De man uit Duffel finishte solo in 29:45. Barbier en Van Droogenbroeck vervolledigden het podium.

“Ik ben stilaan naar mijn topvorm aan het toegroeien”, straalde Van Den Broek na de aankomst. “Mijn overwinning in de DVV Antwerp 10 Miles vorige week heeft me bovendien vleugels bezorgd.” Van Den Broek is meteen ook de nieuwe leider in de Partena Run Classics Vlaanderen, die in Knokke aan zijn derde halte toe was.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Veerle Dejaeghere. Ze haalde het in 34:24, met bijna drie minuten voorsprong op Kim Geypen. Thuisloopster Anne Marie Danneels mocht mee op het podium. Ook Dejaeghere mocht door haar zege de oranje leiderstrui van de Partena Run Classics Vlaanderen aantrekken.
Uitslagen
Knack Weekend Ladies Run
1. Amber Rombaut

Knokke Jogging
1. Jan Lazeure

Knokke 10K (m)
1. Stefan Van Den Broek 29:45
2. Benjamin Barbier 30:02
3. Lander Van Droogenbroeck 30:14
4. Abdi Bashir 30:46
5. Kristof Mouton 30:53

Knokke 10K (v)
1. Veerle Dejaeghere 34:24
2. Kim Geypen 37:23
3. Anne Marie Danneels 37:43

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?