Stefaan Engels loopt marathon rond Sint-Pietersplein

Stefaan Engels gaat volgend jaar opnieuw stunten door elke dag een marathon te lopen. Als opwarmertje loopt hij zondagavond 85 keer het Gentse Sint-Pietersplein rond, samen goed voor één marathon.

Stefaan Engels (foto belga)
Op sportief vlak is Stefaan Engels niet aan zijn proefstuk toe. In 2008 brak hij het wereldrecord lange afstandstriatlons. In 2010 wil hij nog straffer doen: elke dag een marathon lopen.

Zondagavond 14 juni is de Gentenaar te gast in het één-programma Villa Vanthilt. En niet zomaar. Vooraf loopt hij 85 keer het Sint-Pietersplein rond, samen goed voor één marathon. Daarna mag hij live gaan uithijgen in de sofa bij Marcel, om te praten over zijn voorbereiding op het project Marathonman365.

Bewegen en sporten is essentieel voor je gezondheid. Met dit project wil Stefaan Engels die boodschap nog breder uitdragen en zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen. Daarom koppelt hij aan zijn stunt ook een oproep.

Zondagavond vanaf 19u nodigt hij iedereen uit om ?bij wijze van opwarming- enkele rondjes te komen meelopen.

Mensen die gemotiveerd zijn om te gaan sporten, kunnen daarna aan de slag. Beginnelingen gaan van start met het project Factor 100. Mensen die al vlot 10 à 15 km lopen en dromen om ooit een marathon te lopen, kunnen meedoen met de Marathonschool en in 2010 hun droom waarmaken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?