Stefaan Engels begint in mooi gezelschap aan marathonopdracht

Afgelopen zaterdag begon Stefaan Engels aan een marathononderneming. Letterlijk en figuurlijk, want hij wil binnen afzienbare tijd zijn 1000ste marathon lopen. Bij de start kreeg hij steun uit bekende hoek.

Afgelopen zaterdag weerklonk aan de Gentse Watersportbaan het startschot van het project RUN2GETHER(E). Marathonman Stefaan Engels loopt er nog tot en met zondag 19 februari elke dag een marathon. De 42,195 km op die laatste dag van de opdracht wordt meteen zijn 1000ste marathon ooit. Op 27 februari loopt hij ook nog de marathon van Tokio.

Hoewel dat allemaal cijfers zijn om mee uit te pakken, wil Stefaan vooral aantonen dat je langer optimaal kan genieten van het leven als je investeert in je fysieke en mentale gezondheid. Daarom kan iedereen ook meelopen met Stefaan. Dat deden zaterdag alvast tientallen lopers. Onder hen ook Joke van de Velde, die traint voor de marathon van Londen. De mensen die meelopen, kopen een spaarkaart, waarmee ze ‘To Walk Again’ van Marc Herremans steunen. Je kan je marathon dus perfect opsplitsen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?